Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren voor iedereen
Wellicht hebt je het al wel eens meegemaakt. Een verdachte mail uit naam van jouw bank die vraagt om jouw pincode. Of je wordt doorgelinkt naar een andere bankpagina die je verwacht had, maar hij lijkt toch op die van jouw bank. Jouw bank probeert jouw privacy zo goed mogelijk te beschermen tegen internetcriminaliteit, maar zelf kun je ook maatregelen nemen.
Wapen je zelf tegen internetcriminaliteit … Houd jouw virusscanner en firewall up-to-date. Negeer verdachte e-mails. Wees voorzichtig met jouw persoonlijke gegevens. En zorg dat je weet hoe internetcriminelen opereren. Op de website www.veiligbankieren.nl lees je meer over verschillende vormen van internetcriminaliteit en krijg je praktische tips over veilig internet bankieren. Ook kun je een test doen om inzicht te krijgen in hoe veilig de manier is waarop je jouw bankzaken via internet regelt.
Herkent je een internetcrimineel?
Ben je benieuwd hoe een internetcrimineel te werk gaat? Bekijk dan het filmpje op de website van www.veiligbankieren.nl. Hierin vertelt een voormalig internetcrimineel hoe hij in opdracht van een internationale criminele organisatie mensen geld afhandig maakte. Over de website Veilig Bankieren De website www.veiligbankieren.nl van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is het belangrijkste gezamenlijke platform dat de banken in Nederland gebruiken om hun klanten voor te lichten op het gebied van fraude en veiligheid en de manier waarop zij daaraan een bijdrage kunnen leveren. Veilig bankieren is een zaak van ons allemaal.Meer weergeven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s